Antena 3 CNN Externe Forţele americane din Coreea de Sud au un nou lider

Forţele americane din Coreea de Sud au un nou lider

Forţele americane din Coreea de Sud au un nou lider
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Mai 2013   •   15:32
Un general din cadrul forţelor terestre care a ocupat unele dintre cele mai înalte funcţii în cadrul coaliţiei internaţionale din Afganistan a fost nominalizat să conducă contingentul forţelor americane din Coreea de Sud, a anunţat vineri secretarul american al Apărării Chuck Hagel, relatează AFP, conform Mediafax.
Generalul Curtis "Mike" Scaparrotti, care ocupă în prezent una dintre cele mai înalte funcţii în cadrul Statului Major interarme, urmează să îl înlocuiască în funcţie pe J.D. Thurman, la conducerea celor aproximativ 28.500 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud.
În cazul în care generalul este confirmat în funcţie de către Senat, el va prelua postul într-un moment delicat în peninsula coreeană, după ce Phenianul tocmai a scăzut tonul, în urma mai multor săptămâni de ameninţări şi de retorică belicoasă la adresa Seulului şi Washingtonului.
În perioada 2011-2012, generalul Scaparotti a fost numărul doi în ierarhia Forţei Internaţionale de Asistenţă şi pentru Securitate în Afganistan (ISAF).
Martin Dempsey, generalul cu cel mai înalt grad în armata americană, a subliniat vineri, în aceeaşi conferinţă de presă, că Scaparrotti a dat dovadă de încredere şi excelenţă în toată cariera sa.
 

×
Subiecte în articol: coreea de sud SUA general armata
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close