Antena 3 CNN Externe Forţele speciale ucrainene au ucis cinci sepatişti în estul ţării. Ruşii anunţă manevre militare de "descurajare" la graniţă

Forţele speciale ucrainene au ucis cinci sepatişti în estul ţării. Ruşii anunţă manevre militare de "descurajare" la graniţă

Forţele speciale ucrainene au ucis cinci sepatişti în estul ţării. Ruşii anunţă manevre militare de "descurajare" la graniţă
Sursa foto: Foto: AFP
de S.T.    |    24 Apr 2014   •   15:36
UPDATE: Oficialii ruşi au declarat că vor începe manevre militare în apropiere de graniţa cu Ucraina, pentru a descuraja autorităţile de de la Kiev  "în exercitarea violenţelor împotriva propriilor cetăţeni", declară ministrul Apărării rus, Sergey Shoigu.
"Suntem forţaţi să reacţionăm în această situaţie", a precizat oficialul de la Moscova.


UPDATE
Luptele de la intrarea în oraşul Slaviansk, un bastion separatist în estul Ucrainei, luat cu asalt de armata ucraineană, s-au soldat cu "până la cinci" insurgenţi proruşi morţi şi un soldat ucrainean rănit, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

UPDATE
Actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecinţe", a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

UPDATE 13.00
: Luptele de la intrarea în oraşul Slaviansk, un bastion separatist în estul Ucrainei, luat la asalt cu blindate ale armatei, s-au soldat cu un mort şi un rănit, au anunţat autorităţile medicale din regiune.

Blindate ucrainene au trecut de un baraj al insurgenţilor, la nord de oraşul Slaviansk, un bastion al separatiştilor proruşi, potrivit unui fotograf al agenţiei care a văzut cinci vehicule, relatează AFP.

Stela Horoşeva, o purtătoare de cuvânt a liderului separatist local Viaceslav Ponomarev, a declarat pentru AFP că, în oraş, personalul civil din primărie "a primit ordinul să evacueze clădirea".

Ea a adăugat că "bărbaţii înarmaţi care asigură apărarea primăriei rămân pe poziţii".
 


×
Subiecte în articol: Slaviansk Ucraina
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close