Antena 3 CNN Externe Francois Hollande: Nu vom ceda în faţa niciunui ultimatum din partea teroriştilor

Francois Hollande: Nu vom ceda în faţa niciunui ultimatum din partea teroriştilor

Francois Hollande: Nu vom ceda în faţa niciunui ultimatum din partea teroriştilor
de S.T.    |    23 Sep 2014   •   22:19

Președintele francez Francois Hollande a avertizat marți la New York că Franța nu va ceda în fața "niciunui șantaj, niciunei presiuni, niciunui ultimatum", în condițiile în care un francez răpit duminică de un grup islamist în Algeria este amenințat cu moartea, relatează France Presse.

"Oricât de gravă este această situație, nu vom ceda niciunui șantaj, niciunei presiuni, niciunui ultimatum, fie el cel mai odios și cel mai abject", a declarat Hollande în fața presei, adăugând: "Vom continua să sprijinim autoritățile irakiene".

Adresându-se direct francezilor în marja summitului ONU privind clima, Hollande a afirmat că a discutat luni seară cu premierul algerian Abdelmalek Sellal, "pentru a putea coopera mai bine și pentru ca serviciile noastre să poată face schimb cu toate informațiile utile".

"Am încredere deplină în forțele de securitate algeriene că acestea fac tot ce se poate pentru a ne găsi compatriotul", a adăugat liderul de la Elysee. În context, Hollande a salutat "demnitatea și curajul familiei acestuia" și a precizat că a discutat în această dimineață cu părinții francezului dispărut.

Pe de altă parte, președintele a dat asigurări că Franța a adoptat "toate măsurile de precauție necesare (...) pentru a evita eventuale amenințări de atentate". Herve Gourdel, 55 de ani, de profesie ghid montan, a fost răpit duminică de membri ai grupului jihadist algerian Jund al-Khilafa, care a jurat credință organizației Statul Islamic (SI), amintește AFP.

×
Subiecte în articol: francois hollande teroristi Franta
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close