Antena 3 CNN Externe Franţa şi-a coborât toate drapelele în bernă, în semn de doliu pentru victimele avionului Air Algérie prăbuşit în Mali

Franţa şi-a coborât toate drapelele în bernă, în semn de doliu pentru victimele avionului Air Algérie prăbuşit în Mali

Franţa şi-a coborât toate drapelele în bernă, în semn de doliu pentru victimele avionului Air Algérie prăbuşit în Mali
Sursa foto: Foto: time.com
28 Iul 2014   •   08:29

Drapelele au fost coborâte în bernă luni şi vor rămâne în această poziţie trei zile pe toate edificiile publice în Franţa, în semn de doliu pentru victimele zborului AH5017, preşedintele Francois Hollande urmând să prezideze o nouă reuniune la Elysee consacrată accidentului, scrie AFP.

Coborârea în bernă a drapelelor a fost decisă sâmbătă de preşedintele francez, care a exprimat aproape trei ore la sediul Ministerului Afacerilor Externe solidaritatea naţională cu rudele celor 54 de pasageri francezi din avionul Air Algerie care s-a prăbuşit joi în Mali. În total, 118 persoane au decedat în accident.

Luni dimineaţa, şeful statului va prezida o nouă reuniune consacrată acestui accident. El îi va reuni la 10h00 (08h00 GMT) la Elysee pe premierul Manuel Valls şi pe miniştrii implicaţi în dosar.

În faţa familiilor victimelor, preşedintele Hollande a anunţat că corpurile tuturor pasagerilor vor fi aduse în Franţa. De altfel, rudele care doresc vor fi însoţite, 'la momentul potrivit', la locul catastrofei unde va fi ridicată o stelă 'pentru ca nimeni să nu uite că, în acest loc, au dispărut 118 persoane'.

Şeful statului a amintit sâmbătă că 'o serie de indici duc la presupunerea că în accident condiţiile meteorologice au fost determinante, subliniind însă că Franţa nu exclude 'nicio ipoteză'.

Experţii care anchetează prăbuşirea avionului şi-au continuat munca duminică în zona dificil accesibilă în care aparatul s-a dezintegrat în impactul cu solul.

Cele două cutii negre ale avionului au fost transferate duminică la Bamako, de unde au fost trimise spre Franţa.

Prima cutie fuses recuperată de armata franceză la locul accidentului în zona Gossi, la circa 100 km de Goa, cel mai mare oraş din nordul malian, iar a doua — sâmbătă, de experţii misiunii ONU în Mali (Minusma).

 

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close