Antena 3 CNN Externe Germania. Peste 8.000 de copii s-au îmbolnăvit de gastro-enterită după ce au mâncat la cantine şcolare

Germania. Peste 8.000 de copii s-au îmbolnăvit de gastro-enterită după ce au mâncat la cantine şcolare

Germania. Peste 8.000 de copii s-au îmbolnăvit de gastro-enterită după ce au mâncat la cantine şcolare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Sep 2012   •   17:04

Peste 8.000 de copii s-au îmbolnăvit de gastro-enterită după ce au mâncat la cantine şcolare, la Berlin şi în estul Germaniei, fără ca până în prezent cauza exactă a infecţiei să fie stabilită, au anunţat duminică autorităţile sanitare germane, relatează AFP.
   
Potrivit Institutului de supraveghere sanitară Robert-Koch, numărul de cazuri, care ajungea vineri la 4.000, a crescut la 8.365 de copii bolnavi. Vârful epidemiei s-a înregistrat miercuri şi joi.
   
"Cauza infecţiei încă nu este clară", subliniază Institutul într-un comunicat.
   
Autorităţile sanitare germane relevă doar că există "o legătură între consumarea de hrană servită în şcoli şi creşe".
   
Între cele cinci landuri afectate, Saxonia înregistrează cele mai numeroase cazuri, cu aproximativ 2.800 de bolnavi, urmată de Brandenburg cu 2.415 cazuri şi Berlin cu 2.213 copii bolnavi.
   
În total, a fost necesar ca 23 de copii să fie spitalizaţi. Majoritatea celorlalţi a suferit diaree şi vome pentru perioade scurte, fără să prezinte complicaţii, anunţă Institutul Robert-Koch.
   
Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a anunţat vineri că toate cantinele şcolare sau ale creşelor "par că au primit livrări din partea unui furnizor comun".
   
Numele filialei germane a grupului francez de alimentaţie publică Sodexo, care efectuează livrări către numeroase cantine şcolare, a fost avansat de către oficiali politici regionali. Societatea a respins orice responsabilitate.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close