Antena 3 CNN Externe Germania: "Singurul conflict din lume, care poate fi rezolvat, este cel din Ucraina. Dar asta poate dura zeci de ani!"

Germania: "Singurul conflict din lume, care poate fi rezolvat, este cel din Ucraina. Dar asta poate dura zeci de ani!"

Germania: "Singurul conflict din lume, care poate fi rezolvat, este cel din Ucraina. Dar asta poate dura zeci de ani!"
27 Feb 2015   •   16:21

Situaţia tensionată din Ucraina reprezintă singurul conflict contemporan care poate fi soluţionat, dar până la stabilirea unei soluţii finale ar putea trece şi câteva zeci de ani, este de părere ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier (foto), relatează Deutsche Welle.

"Este foarte posibil ca soluţia politică să fie obţinută după o generaţie întreagă. Eu însă, când privesc globul şi îmi imaginez  ce se petrece în Siria, Libia sau Irak, înţeleg că acest conflict din Ucraina este singurul care poate fi soluţionat", a declarat liderul diplomaţiei de la Berlin.

Referitor la încetarea focului şi înţelegerea privind retragerea armamentului greu de pe linia frontului din Donbass, Steinmeier consideră acest lucru "drept o veste bună, deşi nu este neapărat un progres". În opinia lui, acest fapt indică o oarecare relaxare în conflictul ucrainean, dar drumul până la încetare totală a ostilităţilor este destul de dificil.

×
Subiecte în articol: Frank-Walter Steinmeier
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close