Antena 3 CNN Externe Gest incredibil. Ce a primit Angela Merkel prin poștă, după ce a supărat primarul unui oraș german

Gest incredibil. Ce a primit Angela Merkel prin poștă, după ce a supărat primarul unui oraș german

Gest incredibil. Ce a primit Angela Merkel prin poștă, după ce a supărat primarul unui oraș german
Sursa foto: foto: Agerpres
12 Apr 2017   •   12:55

Oraşul german Freiberg a trimis o factură biroului cancelarului Angela Merkel pentru costurile pe care le-au avut autorităţile locale legate de refugiaţi anul trecut, potrivit unui purtător de cuvânt al landului Saxonia din estul ţării, relatează DPA.

Primarul Freiburgului, Sven Krueger, a trimis o factură de 736.200 de euro în legătură cu integrarea a 1.700 de refugiaţi direct cancelarului, a spus purtătorul de cuvânt pentru ediţia de miercuri a cotidianului Freie Presse.

Într-un interviu pentru ediţia online a săptămânalului Focus, Krueger a declarat: "Cancelarul a promis în mod repetat că nu vor creşte taxele şi nu vor fi făcute împrumuturi suplimentare pentru a finanţa costurile determinate de criza refugiaţilor, dar că nu va fi impusă totodată nicio povară în plus pentru bugetele autorităţilor locale".

Freiberg, un oraş cu doar aproape 42.000 de locuitori, în apropiere de graniţa cu Cehia, a primit un număr relativ mare de refugiaţi.

"În acest moment, trăiesc alături de noi 1.700 de solicitanţi de azil şi refugiaţi recunoscuţi. Asta înseamnă 4% din totalul locuitorilor, comparativ cu circa 1% la nivelul întregii Germanii", a spus Krueger.

El a adăugat că, în opinia sa, problema nu sunt în primul rând banii, dar că ar trebui să existe o dezbatere deschisă şi onestă privind povara care este pusă pe umerii autorităţilor locale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close