Antena 3 CNN Externe Golful Mexic aproape de o catastrofă ecologică după o nouă scurgere de petrol (VIDEO)

Golful Mexic aproape de o catastrofă ecologică după o nouă scurgere de petrol (VIDEO)

Golful Mexic aproape de o catastrofă ecologică după o nouă scurgere de petrol (VIDEO)
Sursa foto: mexic
29 Apr 2010   •   16:59

Paza de Coastă americană a descoperit o nouă scurgere de petrol în Golful Mexic, în locul unde s-a scufundat, săptămâna trecută, o platformă maritimă. Cantitatea de petrol scursă zilnic în apele mării ar putea fi de cinci ori mai mare decât se estima până acum. În speranţa de a evita o catastrofă ecologică, echipele de intervenţie au trecut la o măsură extremă: incendierea pânzei de petrol de pe mare.

Guvernatorul statului Louisiana a cerut ajutor federal de urgenţă, pentru a face faţă mareei negre.

Până acum, se estima că aproape 160.000 de litri de petrol se scurg zilnic în apele Golfului Mexic. Dar, după studierea imaginilor aeriene şi din satelit, experţii consideră că o evaluare mai realistă este de 800.000 de litri pe zi. Iar vântul împinge "mareea neagră" spre litoralul statului Louisiana, unde ar putea ajunge mâine seară.

Poluarea ameninţă o zonă care adăposteşte numeroase specii protejate şi bogate bazine piscicole. Specialiştii îşi pun speranţa într-o intervenţie riscantă: incendierea controlată a pânzei de petrol.

Incendierea petrolului de pe mare riscă să polueze, la rândul său, atmosfera cu un nor dens de fum şi să lase în mare reziduuri şi mai greu de îndepărtat. Agenţia americană de protecţia mediului afirmă că va controla permanent operaţiunile şi le va suspenda dacă nivelul poluării va creşte peste măsură.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Golful Mexic catastrofa
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close