Antena 3 CNN Externe Grupul Bilderberg s-a reunit la Elveţia. Rusia nu a fost invitată

Grupul Bilderberg s-a reunit la Elveţia. Rusia nu a fost invitată

Grupul Bilderberg s-a reunit la Elveţia. Rusia nu a fost invitată
Sursa foto: Foto: commieblaster.com
10 Iun 2011   •   21:38

Elveţia este gazda din acest an a întâlnirii grupului cunoscut sub numele Bilderberg, grup de politicieni, oameni de afaceri, înalt-demnitari şi câţiva dintre cei mai puternici şi influenţi oameni din lume, conform site-ului Prisonplanet. Astfel de întâlniri au loc o dată pe an, începând cu 1954.

Nivelul de confidenţialitate din jurul acestor întâlniri a atras curiozitatea dar şi indignarea multor activişti care susţin că în cadrul acestora se decide soarta unor state dar şi a unor oameni.

Printre subiectele din acest an se numără, conform speculaţiilor, fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn dar şi criza din Grecia care afectează puternic moneda euro, creaţia aceluiaşi grup, conform activiştilor.

Numele grupului, Bilderberg, vine de la hotelul în care s-a ţinut prima conferinţă, în Olanda. De atunci, vălul de mister din jurul acestor şedinţe a alimentat speculaţiile dar şi conspiraţioniştii.

Printre numele prezente la întâlnirea de anul acesta din staţiunea elveţiană St. Moritz se numără Paul Wolfowitz, fost preşedinte al Băncii Mondiale, miliardarul David Rockefeller, unul dintre fondatorii grupului şi secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

De menţionat este faptul că Rusia nu a fost invitată să participe anul acesta la întâlnire, dând motiv de discuţii aprinse între activişti. De altfel, Russia Today este printre puţinele publicaţii care a vorbit despre eveniment anul acesta.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close