Antena 3 CNN Externe Guvernul Greciei a fost remaniat. Gikas Hardouvelis, noul ministru de Finanţe

Guvernul Greciei a fost remaniat. Gikas Hardouvelis, noul ministru de Finanţe

Guvernul Greciei a fost remaniat. Gikas Hardouvelis, noul ministru de Finanţe
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
09 Iun 2014   •   20:52

Premierul grec, conservatorul Antonis Samaras, a iniţiat luni o remaniere profundă a guvernului, marcată de numirea în funcţia de ministru al Finanţelor a lui Gikas Hardouvelis, a anunţat noua purtătoare de cuvânt a guvernului, Sophia Voultepsi, informează AFP.

Gikas Hardouvelis, profesor la Universitatea din Pireu şi consilier economic al Eurobank, una dintre cele mai mari bănci greceşti, este pro-european, provenit din acelaşi mediu de centru-stânga ca şi predecesorul său Yannis Stournaras. Hardouvelis a participat la negocierile pentru restructurarea datoriei Greciei, în 2012.

Yannis Stournaras, care a deţinut portofoliul de Finanțe timp de doi ani, ar urma să vină în fruntea Băncii Naţionale a Greciei, al cărei guvernator actual, Georges Provopoulos, îşi încheie mandatul la mijlocul lui iunie.

Intervenind la mijloc de mandat al coaliţiei formate de socialişti şi forţele de dreapta, condusă de doi ani de Samaras, această remaniere, în timpul căreia au mai fost schimbaţi şi miniştrii educaţiei, sănătăţii, dezvoltării şi al internelor, este menită să dea un nou avânt guvernului, criticat pentru continuarea măsurilor drastice de austeritate, dictate de creditorii ţării, Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), şi ale cărui poziţii sunt umbrite de victoria la europarlamentare a principalului partid de opoziţie, Syriza (stânga radicală).

×
Subiecte în articol: Antonis Samaras
Parteneri
Patrizia şi Bianca au fost găsite de autorităţi, în Italia
x close