Antena 3 CNN Externe Hackerii Anonymous şi-au propus să marcheze ziua de 5 noiembrie. Vezi aici cum

Hackerii Anonymous şi-au propus să marcheze ziua de 5 noiembrie. Vezi aici cum

Hackerii Anonymous şi-au propus să marcheze ziua de 5 noiembrie. Vezi aici cum
Sursa foto: Foto: rocketdock.com
05 Noi 2011   •   10:21
Dacă nu v-aţi propus să ţineţi minte data de 5 noiembrie, hackerii din grupul Anonymous caută să marcheze ziua, conform Russia Today.

Conform informaţiilor apărute pe Twitter, bloguri şi alte reţele de socializare online, 5 noiembrie va fi ziua în care reţeaua de hackeri Anonymous va ataca mai multe instituţii, printre care Fox News, Facebook dar şi un cartel mexican de droguri.

În plus, 5 noiembrie este ziua în care mai mulţi clienţi ai băncilor din America au promis că îşi vor închide conturile şi îşi vor transfera banii în instituţii bancare mai mici, în spiritul protestelor "Occupy”.

Pe internet, ziua de 5 noiembrie apare ca "Ziua transferurilor bancare”, "Ziua de mutat bani”.

La nivel internaţional, 5 noiembrie este recunoscută ca ziua Guy Fawkes, în amintirea membrului unui grup de restauraţionişti din Anglia. Membrii acestui grup au plănuit "Complotul Prafului de Puşcă” din 1605, cu scopul de a înlătura guvernarea protestantă din ţară prin aruncare în aer a clădirii Parlamentului.

Fawkes a fost cel însărcinat cu punerea în aplicare a planului, dar a fost arestat cu câteva ore înainte de explozia plănuită.

Masca lui Guy Fawkes a devenit emblema grupului de hackeri Anonymous.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
NATO scoate armele nucleare din depozite și le pune în stare de prealertă
x close