Antena 3 CNN Externe HARTA care arată PLANURILE ascunse ale "ţarului" Vladimir Putin. Criza din Ucraina a făcut "lumină" în spatele cortinei

HARTA care arată PLANURILE ascunse ale "ţarului" Vladimir Putin. Criza din Ucraina a făcut "lumină" în spatele cortinei

HARTA care arată PLANURILE ascunse ale "ţarului" Vladimir Putin. Criza din Ucraina a făcut "lumină" în spatele cortinei
de O.P.    |    10 Dec 2013   •   06:50

Pentru milioane de cetăţeni au Ucrainei pare de neînţeles răspunsul autorităţilor împotriva aderării la Uniunea Europeană. "Jugul" Rusiei îşi spune cuvântul, iar planurile preşedintelui Putin ies la iveală.

El doreşte să creeze un "imperiu" care să rivalizeze cu Uniunea Europeană. Uniunea Vamală Eurasiatică este un  proiect al preşedintelui Vladimir Putin. Planul nu se limiteaz în a le oferi Rusiei şi aliaţilor o cale de a concura cu giganţii economici - SUA, China şi UE, dar doreşte şi să pună Rusia în centrul puterii mondiale.

Populaţia "Uniunii Vamale Eurasiatice" actuale este de 165 de milioane de persoane, care generează un PIB de 2.300 de miliarde de dolari. Miza ar creşte în cazul în care Georgia şi Ucraina s-ar alătura uniunii: populaţia ar sări la 205 milioane şi PIB-ul la 2.500 de miliarde de dolari.


- Zona colorată cu roşu de pe hartă reprezintă ţările care deja sunt membre ale Uniunii Vamale Eurasiatice: Rusia, Kazahstan şi    Belarus.

-Zona colorată cu roz reprezintă ţările care sunt considerate candidate pentru Uniune: Armenia, Tadjikistan, Kârgâzstan.

-Zona colorată cu albastru închis reprezintă cele 28 de state membre UE

- Zona colorată cu bleu reprezintă ţările care sunt considerate potenţiale membre UE . Acestea sunt fie ţări a (Islanda, Macedonia, Serbia şi Turcia), dar şi ţări care nu şi-au depus încă candidatura, sau nu a fost acceptată (Albania, Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina)

- Zona colorată cu verde reprezintă statele care au de ales între UE şi Uniunea Eurasiatică (Ucraina şi Georgia)

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close