Antena 3 CNN Externe În secolul 21, sute de milioane de oameni NU au acces la apă potabilă şi la electricitate

În secolul 21, sute de milioane de oameni NU au acces la apă potabilă şi la electricitate

În secolul 21, sute de milioane de oameni NU au acces la apă potabilă şi la electricitate
Sursa foto: Foto: www.organicsoul.com
de S.T.    |    24 Apr 2014   •   09:27

La începutul secolului XXI, sute de milioane de oameni nu au încă acces la apă potabilă şi la electricitate, conform unui material publicat de Fundaţia Thompson Reuters.

Astfel, în întreaga lume, aproximativ 768 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, iar 1,3 miliarde de oameni trăiesc fără electricitate, scrie Agerpres. Situaţia riscă să devină şi mai gravă decât este, în contextul în care până în 2050 necesarul de apă şi energie va creşte substanţial, conform datelor date publicităţii de ONU.

Până la jumătatea acestui secol omenirea va avea nevoie de 55% mai multă apă pentru industrie, pentru producţia de energie termică, irigaţii şi consum casnic. De asemenea, conform estimărilor ONU, până în 2050 omenirea va avea nevoie de 70% mai multă energie.

Pentru a răspunde creşterii acestor nevoi de bază este nevoie să ne îndreptăm atenţia asupra exploatării surselor de energie regenerabile. În prezent doar 5% din totalul energiei produse la nivel global provine din surse regenerabile — energie eoliană, biocombustibili, energie solară şi geotermală.

×
Subiecte în articol: apa potabila electricitate
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close