Antena 3 CNN Externe Incendii în apropierea a trei instalaţii nucleare din Franţa. Poliţia franceză a deschis o anchetă

Incendii în apropierea a trei instalaţii nucleare din Franţa. Poliţia franceză a deschis o anchetă

Incendii în apropierea a trei instalaţii nucleare din Franţa. Poliţia franceză a deschis o anchetă
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
12 Mai 2015   •   18:22

Poliţia franceză anchetează în legătură cu incendii care au provocat pagube minore în apropiere de trei instalaţii nucleare, au anunţat marţi compania de energie EDF, controlată de stat, şi Comisariatul pentru Energie Atomică şi energii alternative (CEA), citat de Reuters.
   
Incendii au izbucnit luni dimineaţa la o staţie meteo, în apropiere de fosta centrală nucleară EDF de la Brennilis, în Bretagne, iar altul în apropiere de centrala nucleară Belleville, pe malul fluviului Loara, a declarat o purtătoare de cuvânt.
   
Incendiul a avariat echipament aparţinând Institutului de Radioprotecţie şi Siguranţă Nucleară (IRSN) folosit la măsurarea poluării şi radioactivităţii, în staţii meteorologice situate la aproximativ 1,5 kilometri de centralele nucleare, a adăugat ea.
  
"Anchete ale poliţiei sunt în curs", a anunţat purtătoarea de cuvânt a EDF.
   
Alt incendiu a izbucnit luni seara la o staţie meteorologică situată lângă Institutul pentru cercetare atomică al CEA de la Valduc, în Bourgogne - unde este produs şi distrus armament nuclear.
   
"A avut loc un început de incendiu, dar a fost rapid stins şi nu au existat consecinţe reale", a declarat un purtător de cuvânt al CEA, adăugând că a fost depusă o plângere la poliţie.
  
Aceste incidente, simultane, amintesc de survolarea, anul trecut, a unor centrale nucleare franceze de către avioane fără pilot, incidente care au provocat îngrijorări în domeniul securităţii.

×
Subiecte în articol: incendii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close