Antena 3 CNN Externe India va lansa o misiune spaţială în acest an pentru a studia planeta Marte

India va lansa o misiune spaţială în acest an pentru a studia planeta Marte

India va lansa o misiune spaţială în acest an pentru a studia planeta Marte
de S.T.    |    21 Feb 2013   •   16:21

India intenţionează să lanseze în luna octombrie o misiune spaţială de studiere a planetei Marte, constând într-o sondă orbitală care va realiza diverse măsurători şi observaţii ale climatului şi geologiei planetei roşii, informează AFP.
   
Bugetul acestei misiuni a fost estimat la 70 de milioane de dolari, fiind mai mic cu 20 de milioane de dolari decât bugetul anunţat în septembrie 2012 de Organizaţia pentru cercetări spaţiale din India,  care mizase iniţial pe o lansare în luna noiembrie a acestui an.
   
Proiectul marchează implementarea unei noi etape din ambiţiosul program spaţial al Indiei, care a permis acestei ţări să trimită cu succes în spaţiu, în urmă cu trei ani, prima ei sondă spaţială. Un prim zbor spaţial cu echipaj uman la bord este prevăzut de autorităţile indiene pentru anul 2016.
 
Lansat în 1963, programul spaţial al Indiei a avut ca obiectiv principal reducerea dependenţei acestei ţări de alte puteri mondiale în ceea ce priveşte lansarea de sateliţi.
   
India şi-a făcut intrarea pe piaţa internaţională a lansărilor comerciale odată cu plasarea pe orbită, în 2007, a unui satelit italian. În ianuarie 2008, o rachetă indiană a lansat un satelit-spion israelian.
   

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close