Antena 3 CNN Externe Surpriză uriașă în România. Cine este autorul atentatului de la moscheea din Londra

Surpriză uriașă în România. Cine este autorul atentatului de la moscheea din Londra

Surpriză uriașă în România. Cine este autorul atentatului de la moscheea din Londra
Sursa foto: Foto: twitter.com
19 Iun 2017   •   20:06

Suspectul arestat de poliţia britanică după ce a intrat cu o camionetă în pietoni în apropierea unei moschei din Finsbury Park, în nord-estul Londrei, este acum 'reţinut pentru terorism', a anunţat luni poliţia, scrie presa internațională și Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, arestat iniţial pentru tentativă de omor, este reţinut acum 'pentru comiterea, pregătirea sau instigarea la un act de terorism, dar şi pentru omor şi tentativă de omor', a anunţat poliţia într-un comunicat. 

Potrivit unor surse citate de Observator, suspectul este un britanic pe nume Darren Osborne. Pe rețelele de socializare apăruseră speculații însă că acesta ar fi din România. 

'În această etapă a investigaţiei, se crede că suspectul a acţionat singur însă, desigur, investigăm toate circumstanţele care au condus la atac', a afirmat poliţia. 

Ofiţeri de poliţie efectuează o percheziţie la o locuinţă din oraşul Cardiff. Potrivit poliţiei, camioneta folosită în atac a fost închiriată în Ţara Galilor. 

Atacul a avut loc în noaptea de duminică spre luni în apropiere de o moschee situată în zona Finsbury Park, în nord-estul Londrei, în timp ce credincioşi musulmani părăseau moscheea după rugăciunea de seară în cadrul perioadei de Ramadan, care se ţine de regulă după căderea nopţii.

×
Subiecte în articol: atentat terorist atentat londra
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close