Antena 3 CNN Externe Îngroziţi de concedieri, peste 20 de angajaţi France Telecom s-au sinucis în ultimul an şi jumătate

Îngroziţi de concedieri, peste 20 de angajaţi France Telecom s-au sinucis în ultimul an şi jumătate

Îngroziţi de concedieri, peste 20 de angajaţi France Telecom s-au sinucis în ultimul an şi jumătate
11 Sep 2009   •   20:44

Criza aduce disperare şi moarte. Peste 20 de angajaţi ai companiei France Telecom s-au sinucis în ultimul an şi jumătate. Aproape toţi erau îngroziţi că şi-ar putea pierde locurile de muncă, după ce firma a anunţat că va face restructurări. Până la urmă, compania a renunţat la aceste planuri.

În fiecare lună, unul sau doi angajaţi ai France Telecom şi-au pus capăt zilelor. Alţii doar au încercat, fiind salvaţi in extremis de medici. Chiar săptămâna aceasta, un bărbat şi-a îngrozit toţi colegii, în timpul unei şedinţe. Aflase că a fost retrogradat.

Bărbatul a scos un cuţit şi l-a înfipt în abdomen. Plin de sânge, bărbatul a fost dus la spital şi salvat.

Liderii sindicali sunt isterizaţi de valul de sinucideri. Cer demisia conducerii France Telecom, pe care o acuză de "management prin teroare" şi ameninţă cu greva. Directorii companiei nu au avut de ales şi au renunţat la restructurări. Ba chiar au promis că vor încerca să rezolve problema stresului, prin îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Grupul are aproape 100 de mii de angajaţi în Franţa.

Observator


×
Subiecte în articol: sinucideri restructurari concedieri
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close