Antena 3 CNN Externe Insula care a rămas pustie, după uraganul Irma. „Pentru prima oară în 300 de ani, insula nu mai are niciun locuitor!”

Insula care a rămas pustie, după uraganul Irma. „Pentru prima oară în 300 de ani, insula nu mai are niciun locuitor!”

Insula care a rămas pustie, după uraganul Irma. „Pentru prima oară în 300 de ani, insula nu mai are niciun locuitor!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Sep 2017   •   15:49

Insula Barbuda din Caraibe, devastată de uraganul Irma, a rămas pustie, reabilitarea zonei fiind mult prea costisitoare pentru autoritățile locale.

Potrivit The Independent, cei 1.800 de rezidenți ai insulei au fost evacuați pe insula vecină, Antigua, după ce urgia a provocat un adevărat prăpăd.

„Dezastrul este complet! Pentru prima oară în 300 de ani, nu mai este niciun rezident pe insula Barbuda. O civilizație care a rezistat mai bine de trei secole a dispărut”, a spus Ronald Sanders, ambasadorul insulelor Antigua și Barbuda.

Potrivit acestuia, uraganul Irma a făcut aici trei morți și a distrus în proporție de 95 la sută toate clădirile de pe insulă. 

Deplasându-se de la est spre vest, uraganul Irma a devastat micile insule din Marea Caraibilor, inclusiv Barbuda, Saint-Martin şi Insulele Virgine Americane şi Britanice, distrugând locuinţe, spitale şi smulgând din rădăcini numeroşi copaci.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Irma uragan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close