Antena 3 CNN Externe Italia respinge o acţiune militară în Siria fără mandat din partea ONU

Italia respinge o acţiune militară în Siria fără mandat din partea ONU

Italia respinge o acţiune militară în Siria fără mandat din partea ONU
Sursa foto: Foto: buffa.blogautore.repubblica.it
de M.Z.    |    27 Aug 2013   •   14:51

Italia a respins marţi o intervenţie militară în Siria fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, estimând că nu există alternativă la "o soluţie politică negociată".

"Italia nu va lua parte la nicio soluţie militară fără mandat din partea Consiliului de Securitate al ONU. Chiar şi opţiunea unei intervenţii limitate riscă să devină nelimitată", a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino, adăugând că Italia este deja "angajată şi chiar super-angajată" militar în alte părţi ale lumii, în special în Afganistan, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Nu există soluţie militară la conflictul sirian. Singura soluţie este o soluţie politică negociată", a mai spus şefa diplomaţiei italiene, făcând apel la o "mai mare determinare" în continuarea negocierilor între părţile implicate în conflict.

Luni seara, premierul Enrico Letta, a estimat că regimul sirian a atins "un punct fără întoarcere", însă a insistat că orice răspuns ar trebui să fie decis la nivel multilateral.

Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor par din ce în ce mai hotărâţi să lanseze un atac militar împotriva regimului Bashar al-Assad, acuzat că s-ar afla la originea unui atac chimic în apropiere de Damasc, loc unde experţii ONU îşi continuă ancheta.




×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close