Antena 3 CNN Externe Japonia ia măsuri ÎMPOTRIVA Chinei. "Va fi supravegheată fără încetare"

Japonia ia măsuri ÎMPOTRIVA Chinei. "Va fi supravegheată fără încetare"

Japonia ia măsuri ÎMPOTRIVA Chinei. "Va fi supravegheată fără încetare"
de O.P.    |    21 Apr 2014   •   09:40

Japonia a început sâmbătă lucrări de instalare a unei unităţi de supraveghere pe o insulă situată în apropiere de arhipelagul Senkaku, administrat de către Tokyo dar revendicat de către Beijing, potrivit aenţiei japoneze Kyodo, relatează AFP.
  
Un echipament radar va fi instalat pe Insula Yonaguni, cu scopul de a supraveghea deplasările navelor şi avioanelor în această parte a Mării Chinei de Est, a precizat agenţia.
  
Yonaguni se află la aproximativ 150 de kilometri sud-vest de arhipelagul Senkaku, insule administrate de către Japonia, dar pe care China le revendică sub numele Diaoyu.
  
O unitate de supraveghere din cadrul forţelor japoneze terestre, din care vor face parte aproximativ 150 de persoane, va fi mobilizată pe Insula Yonaguni până la sfârşitul lui martie 2016, a precizat agenţia Kyodo, citând Ministerul japonez al Apărării.
  
"Este foarte important să se stabilească o supraveghere consecventă asupra insulelor îndepărtate", a declarat ministrul Apărării Itsunori Onodera în cadrul ceremoniei de punere a primei pietre la temelia centrului de supraveghere, citat de agenţia japoneză.
  
Această unitate "va acoperi un vid în prezenţa" militară japoneză în aceste regiuni îndepărtate din sud-vest, a adăugat ministrul.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close