Antena 3 CNN Externe Kievul cere UE un împrumut suplimentar de două miliarde de euro pentru a-și plăti datoria la gaze

Kievul cere UE un împrumut suplimentar de două miliarde de euro pentru a-și plăti datoria la gaze

Kievul cere UE un împrumut suplimentar de două miliarde de euro pentru a-și plăti datoria la gaze
Sursa foto: Foto: romania-insider.com
de S.T.    |    21 Oct 2014   •   18:49

Ucraina a cerut Uniunii Europene un "împrumut suplimentar de două miliarde de euro", o sumă pe care Kievul trebuie să o plătească Moscovei până la sfârșitul lunii octombrie pentru gazele livrate, o condiție pentru ca Rusia să reia furnizarea de gaz către fosta republică sovietică, a anunțat marți Comisia Europeană, potrivit AFP.

Această solicitare "va fi acum examinată în consultare cu FMI și autoritățile ucrainene", a precizat Simon O'Connor, purtător de cuvânt al executivului european, în contextul în care la Bruxelles continuă o întâlnire UE-Ucraina-Rusia consacrată disputei ruso-ucrainene pe tema gazului.

Propunerea aflată în discuție pentru rezolvarea disputei dintre Kiev și Moscova presupune ca Ucraina să plătească 3,1 miliarde de dolari din datoria pe care o are la gazele livrate de Rusia, dintre care două miliarde până la sfârșitul lunii octombrie. În schimb, Gazprom s-ar angaja să livreze Ucrainei 5 miliarde de metri cubi de gaz la prețul de 385 de dolari pentru mia de metri cubi.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia Moscova gaze
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close