Antena 3 CNN Externe LOVITURĂ pentru România din partea Suediei: "Guvernul român nu a dorit să coopereze la nivel european"

LOVITURĂ pentru România din partea Suediei: "Guvernul român nu a dorit să coopereze la nivel european"

LOVITURĂ pentru România din partea Suediei: "Guvernul român nu a dorit să coopereze la nivel european"
de O.P.    |    22 Apr 2014   •   14:55

Ministrul suedez Birgitta Ohlsson a declarat, într-un interviu, că în România nu există voinţă politică pentru rezolvarea situaţiei romilor, subliniind, totodată, că este nevoie de un sistem comun de monitorizare a situaţiei drepturilor omului în ţările UE, care să includă şi sancţiuni.

"Suedia a negociat mai multe luni cu România în privinţa folosirii fondurilor europene pentru romi, astfel încât aceştia să nu mai emigreze. Sunt dezamăgită de faptul că Guvernul român nu a dorit să coopereze la nivel european. Avem nevoie de alţi actori pentru aceste negocieri", a precizat ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, într-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

Întrebată de ce a blocat România crearea unui "taskforce" (un ajutor extern pentru cheltuirea fondurilor europene destinate integrării romilor - n.r.), Birgitta Ohlsson spus că sunt mai multe motive, printre care şi mândria.

"Cred că există mai multe motive. În România lipseşte voinţa politică. În acelaşi timp nu există capacitatea administrativă pentru utilizarea eficientă a banilor UE. Este una dintre cele mai sărace ţări din Uniune. Probabil că şi mândria joacă un rol - România nu doreşte să aibă observatori din alte ţări", a declarat oficialul suedez.

 

×
Subiecte în articol: Suedia romi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close