Antena 3 CNN Externe MAE avertizează românii care călătoresc în Grecia: noi greve paralizează traficul

MAE avertizează românii care călătoresc în Grecia: noi greve paralizează traficul

MAE avertizează românii care călătoresc în Grecia: noi greve paralizează traficul
29 Iun 2010   •   10:09

Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe românii care călătoresc în Grecia că sindicatele elene organizează marţi o grevă generală care va afecta transportul intern şi internaţional.

Mişcările de protest au început însă de luni. Mii de angajaţi ai companiei publice de curent electric au protestat faţă de intenţia guvernului Papandreu de a creşte vârsta de pensionare şi de a micşora pensiile.

Oamenii au ieşit în stradă după ce noua lege a pensiilor a fost voatată de Parlament în unanimitate. Noutatea care a provocat nemulţumirea generală este creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani.

Sondajele arată că cei mai mulţi greci se opun reformei Guvernului elen, care le diminuează drepturile şi creşte numărul taxelor.

Sindicatele elene au ameninţat cu declanşarea mai multor greve în sectoarele public şi privat în zilele următoare. De aceea Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care călătoresc în această perioadă în Republica Elenă să se informeze asupra situaţiei transportului aerian, feroviar sau maritim în regiune.

Antena 3

×
Subiecte în articol: MAE
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close