Antena 3 CNN Externe Manifestaţie de amploare ANTI-AVORT: Aproximativ 16.000 de persoane strigă "Da vieţii", la Paris

Manifestaţie de amploare ANTI-AVORT: Aproximativ 16.000 de persoane strigă "Da vieţii", la Paris

Manifestaţie de amploare ANTI-AVORT: Aproximativ 16.000 de persoane strigă "Da vieţii", la Paris
Sursa foto: Foto: allposters.com
19 Ian 2014   •   21:00

Un "Marş pentru viaţă", organizat de opozanţii avortului în Franţa, a reunit duminică la Paris 16.000 de persoane, potrivit poliţiei, şi 40.000 potrivit organizatorilor, informează AFP.
   
Manifestanţii, impulsionaţi de "exemplul" spaniol, protestau daţă de unele dispoziţii ale unui proiect de lege, care va fi discutat începând de luni de către deputaţii francezi şi care, potrivit criticilor săi, "banalizează total" întreruperea voluntară de sarcină.
   
Defilând şi strigând "Da vieţii" au "Viva Espana", numeroşi manifestanţi arborau culorile roşu şi galben ale Spaniei, unde Guvernul de dreapta intenţionează să suprime dreptul la avort, votat în 2010, cu excepţia câtorva cazuri foarte precise.
   
Manifestanţii au primit susţinerea Papei Francisc, care i-a invitat sâmbătă să "îşi menţină atenţia vie pentru acest subiect atât de important".
   
Cu excepţia lui 2013, când s-a alăturat unei manifestaţii mai mari împotriva căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, "Marşul pentru viaţă" este organizat în fiecare an la Paris din 2005 de circa 15 asociaţii în jurul datei aniversare a legii din 1975, care a legalizat avortul în Franţa.
   
În 2012, manifestaţia a reunit 7.000 de persoane potrivit poliţiei, 30.000 potrivit organizatorilor.
 


×
Subiecte în articol: avort Franta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close