Antena 3 CNN Externe Măsura pe care o ia America în faţa ameninţării cu un test NUCLEAR. Ce a declarat Obama cu privire la Coreea de Nord

Măsura pe care o ia America în faţa ameninţării cu un test NUCLEAR. Ce a declarat Obama cu privire la Coreea de Nord

Măsura pe care o ia America în faţa ameninţării cu un test NUCLEAR. Ce a declarat Obama cu privire la Coreea de Nord
de O.P.    |    23 Apr 2014   •   07:06

Statele Unite urmăresc "îndeaproape" activităţile Phenianului, a declarat marţi Casa Albă, după ce Coreea de Sud a evocat indicii ale unui posibil al patrulea test nuclear, în contextul vizitei în regiune a preşedintelui american Barack Obama.

"Coreea de Nord s-a obişnuit cu actele de provocare, însă noi suntem conştienţi că astfel de acte pot fi comise", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney.

Carney, care a discutat cu jurnaliştii la bordul avionului prezidenţial Air Force One care se deplasa spre Asia, unde Obama va efectua un turneu de o săptămână, a adăugat că eventuale activităţi nucleare ale Phenianului ar putea "încălca mai multe angajamente asumate de Coreea de Nord".

"Din păcate, ei (nord-coreenii) au mai făcut-o de multe ori", a declarat Carney, refuzând să se pronunţe asupra validităţii informaţiilor oferite de Coreea de Sud, cu privire la o creştere a activităţii la complexul nuclear nord-coreean.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close