Antena 3 CNN Externe Mecanicul trenului din Spania a fost ARESTAT. "Sunt terminat. Vreau să MOR!", au fost cuvintele lui, imediat după accident

Mecanicul trenului din Spania a fost ARESTAT. "Sunt terminat. Vreau să MOR!", au fost cuvintele lui, imediat după accident

Mecanicul trenului din Spania a fost ARESTAT. "Sunt terminat. Vreau să MOR!", au fost cuvintele lui, imediat după accident
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Iul 2013   •   18:09

Conductorul trenului care a deraiat miercuri seara la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, un accident soldat cu 80 de morţi, le-a spus salvatorilor că îşi doreşte să moară, copleşit fiind de dimensiunea tragediei provicate, scrie ibtimes.co.uk.

Francisco Garzón a fost plasat în arest preventiv "pentru imprudenţă", a anunţat vineri şeful poliţiei din Galicia.

"Sunt terminat. Vreau să mor", le-a spus Garzón salvatorilor săi, în momentul în care a fost scos din locomotivă.

Bilanţul victimelor catastrofei feroviare din Spania a ajuns la 80 DE MORŢI. Mecanicul de locomotivă, urmărit penal

Potrivit presei spaniole, Francisco Garzón a încercat să frâneze atunci când şi-a dat seama că va intra în curbă cu o viteză mult prea mare şi a anunţat centrul de comandă al companiei feroviare, însă a fost prea tarziu pentru a mai evita deraierea trenului.

Ancheta asupra celui mai grav accident feroviar care a avut loc în Spania în ultimii 70 de ani se concentra vineri asupra conductorului şi unor posibile lacune în sistemul de frânare.

Mecanicul trenului deraiat în Spania era VITEZOMAN! Se lăuda pe Facebook cu performanţele obţinute pe şine
   
O scurtă înregistrare video difuzată joi de o publicaţie pe Internet surprinde un tren care merge cu viteză mare la intrarea într-o curbă periculoasă, după care iese de pe şine şi se culcă pe o parte.
   
Trenul "a frânat prea târziu", conchide în ediţia de vineri ziarul El Pais, ancheta părând să se orienteze spre o posibilă insuficienţă a sistemului de frânare. Trenul "rula cu viteză mare pe un tronson fără sercuritate pentru (trenurile) de mare viteză", scrie El Mundo.
   
Potrivit transcrierii unei comunicări radio a condutorului, preluată de presă, conductorul a recunoscut că mergea cu viteza de 190 de kilometri pe oră pe un tronson în acre viteza este limitată la 80 de kilometri pe oră.
   

×
Subiecte în articol: Spania tren tren deraiat
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close