Antena 3 CNN Externe Medici şi jurnalişti ucişi în timpul unei campanii de informare în privinţa virusului Ebola

Medici şi jurnalişti ucişi în timpul unei campanii de informare în privinţa virusului Ebola

Medici şi jurnalişti ucişi în timpul unei campanii de informare în privinţa virusului Ebola
Sursa foto: Foto: Facebook/ Medicins sans frontieres
19 Sep 2014   •   09:32

Oficialii din Guineea însărcinaţi cu găsirea unei echipe de medici şi jurnalişti care a dispărut în timpul unei campanii de informare a localnicilor în privinţa virusului Ebola au descoperit opt cadavre. Potrivit unui purtător de cuvânt al Guvernului din Guineea, printre cadavrele descoperite se află şi cei trei jurnalişti daţi dispăruţi, relatează BBC News.

Medicii şi jurnaliştii au fost daţi dispăruţi marţi şi ultima oară fuseseră văzuţi în satul Nzerekore, unde au fost atacaţi cu pietre de localnici. Unul dintre jurnalişti a reuşit să scape şi a povestit clipele dramatice prin care au trecut cei care doreau să-i ajute pe localnici.

O echipă guvernamentală a fost trimisă în zona incidentului. Cele opt cadavre au fost descoperite în fosa septică a unei şcoli din localitate. Victimele fuseseră ucise cu pietre de către localnici, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Motivul crimelor este încă neclar, însă corespondenţii de presă susţin că localnicii nu au încredere în oficialii din Sănătate şi refuză să coopereze cu autorităţile, temându-se că diagnosticarea cu Ebola înseamnă moarte sigură.

Peste 2.600 de oameni din Africa de Vest au murit din cauza virusului Ebola, de la începutul epidemiei. Potrivit autorităţilor, peste 20.000 de oameni vor fi infectaţi până în momentul în care epidemia va putea fi controlată.

×
Subiecte în articol: Ebola virusul Ebola
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close