Antena 3 CNN Externe Mitt Romney vrea ca SUA să aibă o politică externă mai agresivă în Orientul Mijlociu

Mitt Romney vrea ca SUA să aibă o politică externă mai agresivă în Orientul Mijlociu

Mitt Romney vrea ca SUA să aibă o politică externă mai agresivă în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    09 Oct 2012   •   14:19

Statele Unite trebuie să ducă o politică extrenă mai agresivă în Orientul Mijlociu, susţine Mitt Romney, contracandidatul lui Barack Obama pentru Casa Albă.

Într-un discurs susţinut la  Virginia Military Institute, în Lexington, Romney a declarat că, în cazul în care va câştiga cura prezidenţială, intenţionează să ducă o politică externă diferită de cea actuală a lui Obama, în special în ceea ce priveşte situaţia din Libia, Iran, Siria sau disputa dintre Israel şi Palestina.

Fostul Guvernator de Massachusetts consideră că maniera în care Washingtonul a condus politica externă în ultimii ani a transformat Orientul Mijlociu într-o zonă şi mai periculoasă decât era înainte.

„Preşedintele spune că valul războiului este în scădere. Şi eu îmi doresc să-l cred la fel de mult ca oricine. Dar priviţi Orientul Mijlociu astăzi, este clar că riscul unui conflict în regiune este acum mai mare decât atunci când preşedintele şi-a început mandatul”, a spus Romney.

De asemenea, candidatul la preşedinţia Statelor Unite din partea republicanilor este de părere că atacul asupra consulatului american din Benghazi, în Libia, de pe 11 septembrie, în urma căruia ambasadorul american Chris Stevens şi alte trei persoane au murit, „nu a fost întâmplător, ci parte a unui plan mai larg”, adăugând că este probabil ca cei care sunt vinovaţi să aibă legături cu cei care au atacat Statele Unite în septembrie 2001.

Romney a pus sub semnul întrebării şi politica de pasivitate a lui Obama din Siria, acolo unde „peste 30.000 de bărbaţi, femei şi copii au fost masacraţi de regimul lui Assad în ultimele 20 de luni” şi a anunţat că intenţionează să-i înarmeze pe rebelii sirieni dacă va ajunge la Casa Albă.

Nici problema scutului antirachetă din Europa nu a rămas neabordată. „Voi implementa sisteme de apărare antirachetă eficiente pentru a ne proteja de ameninţări. În această privinţă, nu va exista nicio flexibilitate cu Vladimir Putin”, a precizat Romney.

Pe 16 octombrie va avea loc următoarea dezbatere între cei doi candidaţi la Casa Albă, actualul preşedinte Barack Obama şi Mitt Romney, iar printre temele abordate se va număra şi politica externă a Statelor Unite.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close