Antena 3 CNN Externe Motivul controversat pentru care o femeie a fost dată afară din Biserica Mormonă. "Cred că mă dau afară din Rai"

Motivul controversat pentru care o femeie a fost dată afară din Biserica Mormonă. "Cred că mă dau afară din Rai"

Motivul controversat pentru care o femeie a fost dată afară din Biserica Mormonă. "Cred că mă dau afară din Rai"
de O.P.    |    27 Aug 2014   •   10:47

Un reportaj BBC spune povestea unei femei care a fost excomunicată din Biserica Mormonă sub un pretext cel puţin controversat.

Kate Kelly aşteaptă semnalul verde al unui semafor din Salt Lake City. În orice parte ai privi, nu se vede nicio maşină în mişcare. "Trebuie să aştept semnalul. Sunt supusă, sunt o mormonă", spune ea, zâmbind, unui reporter BBC.

În timp ce Kelly crede că este un membru model al Bisericii Mormone, conducerea bisericii ei este de altă părere. În iunie, ea a fost excomunicată pentru iniţierea unei campanii pentru ca femeilor să li se dea dreptul să fie preoţi în Biserica Mormonă, scrie yahoo.com.

"În mod normal, în Biserica noastră, excomunicarea este aplicată pentru păcate foarte mari, cum ar fi crima sau abuzul copiilor. Eu am fost excomunicată pentru că am enunţat un adevăr, acela că femeile şi bărbaţii nu sunt egali în biserica noastră", spune Kelly.

În Biserica Mormonă, cu 15 milioane de membri pe Glob, orice bărbat care a trecut de vârsta de 12 ani se poate alătura clerului. Femeilor nu le este permis acest lucru.

Spre deosebire de alte biserici - inclusiv Biserica Anglicană, cea care a decis, luna trecută, să permită preoţilor femei să devină episcopi - Biserica Mormonă nu are preoţi pregătiţi profesional în acest sens. În această biserică, bărbaţii fac oarecum cu rândul când vine vorba de sarcinile preoţeşti.

De exemplu, episcopul fostei epitropii a lui Kelly, omul care a excomunicat-o, este avocat al companiei ExxonMobil. Şi Kelly este un avocat, specializat în drepturile omului. "În cazul meu, vorbim de un fel de inchiziţie. Bărbaţii care m-au pedepsit cred că mă dau afară din Rai".

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close