Antena 3 CNN Externe Nepal, lovit de un nou dezastru: Cel puţin 25 de oameni au murit

Nepal, lovit de un nou dezastru: Cel puţin 25 de oameni au murit

Nepal, lovit de un nou dezastru: Cel puţin 25 de oameni au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
30 Iul 2015   •   14:25

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte câteva au fost date dispărute în Nepal, după ce joi a avut loc mai multe surpări de teren din cauza ploilor masive, relatează site-ul publicaţiei The Indian Express.
 
Oamenii au murit după ce casele în care locuiau s-au surpat din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile intense din Nepal.
   
Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei şi opt bărbaţi, s-au înregistrat în districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic.
   
De asemenea, 14 persoane au fost date dispărute într-un incident separat tot în districtul Kaski, în care o altă alunecare de teren s-a produs în localitatea Lumle, potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit într-o altă alunecare de teren din localitatea Bhadaure.
   
Zeci de case au fost îngropate din cauza surpărilor de teren, în timp ce autostrada ce leagă oraşele Pokhara şi Baglung a fost avariată din aceleaşi cauze. Armata şi poliţia nepaleze au intervenit în locurile în care s-au produs alunecările de teren pentru a salva supravieţuitorii dintre dărâmături.
   
În plus, armata nepaleză cu sediul central în Kathmandu a trimis un elicopter în zonele avariate pentru a participa la operaţiuni de salvare. În oraşele Muna şi Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu, un copil a murit şi alte cinci persoane au dispărut în incidente separate de alunecări de teren, conform poliţiei nepaleze.
   
Anual, zeci de persoane mor din cauza inundaţilor şi a alunecărilor de teren în timpul musonului în Nepal.
   

×
Subiecte în articol: nepal
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close