Antena 3 CNN Externe Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia şi va fi eliberat din carantină

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia şi va fi eliberat din carantină

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia şi va fi eliberat din carantină.

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia şi va fi eliberat din carantină
Sursa foto: Getty Images | Clive Brunskill / Staff
de Alin Tarnovschi    |    10 Ian 2022   •   08:25

Novak Djokovic a câştigat procesul cu autorităţile australiene, iar judecătorii au decis că acesta poate fi lăsat să părăsească locaţia în care era ţinut în carantină şi îşi poate primi paşaportul.

Totuşi, decizia nu îi garantează sârbului participarea la Australian Open.

Tenismenul în vârstă de 34 de ani, numărul 1 în topul ATP, este liber să părăsească Hotel Park, acolo unde şi-a petrecut ultimele patru nopţi alături de refugiaţi şi alte persoane aflate în carantină.

Decizia judecătorului Anthony Kelly este o lovitură puternică pentru guvernul australian. Reprezentanţii guvernului sperau ca Novak Djokovic să fie deportat.

Instanţa de judecată a decis ca Djokovic să fie eliberat de îndată.

Mai mult, prin sentinţa de azi, guvernul a fost obligat să achite şi toate cheltuielile de judecată.

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul din Australia şi poate participa la Australian Open

Novak Djokovic a câştigat procesul cu guvernul australian

Avocații lui Djokovic au adus dovezi care demonstrează că acesta a trecut prin boală și prin urmare, spun ei, ar trebui să i se permită accesul în Australia chiar și în condițiile în care nu este vaccinat.

Novak Djokovic a fost testat pozitiv la coronavirus pe 16 decembrie, cel puțin așa reiese din documentele depuse în instanță de echipa sa juridică din Melbourne. Cu toate acestea, sârbul ar fi participat ulterior la evenimente sociale, fără mască, în spații închise.

Diagnosticul pozitiv, furnizat de apărătorii lui Djokovic la dosar, a fost motivul pentru care Djokovic a primit o scutire medicală de la obligația de vaccinare, necesară pentru participarea la Australian Open.

În ciuda faptului că Tennis Australia a fost informată de către autoritățile locale că astfel de scutiri nu ar fi suficiente pentru jucătorii nevaccinați care intră în țară, Djokovic și alții au fost totuși făcuți să creadă că ar fi de ajuns.

Chestiunea a fost soluționată, astăzi, în instanță, iar judecătorii au decis că Novak Djokovic poate fi eliberat din carantină.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close