Antena 3 CNN Externe Obama ar putea declara situaţia economică din SUA drept urgenţă naţională. "Ar acţiona ca un DICTATOR"

Obama ar putea declara situaţia economică din SUA drept urgenţă naţională. "Ar acţiona ca un DICTATOR"

Obama ar putea declara situaţia economică din SUA drept urgenţă naţională. "Ar acţiona ca un DICTATOR"
de O.P.    |    11 Oct 2013   •   12:14

Situaţia actuală din SUA a dat naştere la teorii ale conspiraţiei, care au fost constant alimentate de declaraţiile şi acţiunile şefului statului. Potrivit site-ului usawatchdog.com există zvonuri conform cărora preşedintele american s-a retras în buncărul său care a fost construit sub Casa Albă şi care a fost finalizat (s-a lucrat la extinderea celui vechi) în anul 2012, valoarea lui ridicându-se la 86 de mlioane de dolari.

Acest lucru nu ar fi ieşit din comun, însă sursele citate de acest site scriu că Obama se retrage acolo în aşteptarea "marelui eveniment".

Iar de aici teoriile încep să se bifurce: unii consideră că "marele eveniment" ar fi Cometa ISON, alţii consideră că Obama ar putea invoca oricând Legea Urgenţei Naţionale pentru rezolvarea situaţiei economice actuale.

O declaraţie interesantă este făcută de fostul adjunct al Secretarului Trezoreriei Americane - Craig Roberts - care susţine că SUA ar trebui să mărească plafonul datoriilor pentru a supravieţui.

"Nu sunt decât două opţiuni în acest caz. Ori Rezerva Federală împrumută Trezoreria SUA cu bani, ori Obama declară situaţia din economie drept urgenţă naţională şi va ridica plafonul datoriilor. În varianta a doua, Obama ar acţiona asemenea unui dictator"


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close