Antena 3 CNN Externe Obama critică Phenianul pentru scufundarea vasului sud-coreean

Obama critică Phenianul pentru scufundarea vasului sud-coreean

Obama critică Phenianul pentru scufundarea vasului sud-coreean
28 Iun 2010   •   17:48

 

Preşedintele american Barack Obama a declarat că Phenianul trebuie să răspundă pentru scufundarea unui vas sud-coreean, o declaraţie dură de sprijin a unui aliat.

După discuţii cu preşedintele Coreii de Sud, Lee Myung-Bak, preşedintele american a folosit cel mai dur limbaj de până acum în legătură cu scufundara vasului Cheonan.

"Trebuie să existe consecinţe pentru un asemenea comportament iresponsabil," arăta Obama.  De asemenea, acesta arăra că va convoca Congresul la  începutul anului următor pentru un acord privind comerţul liber cu Coreea de Sud. El a declarat că SUA va relua discuţiile cu Seul pentru a rezolva   chestiunile ce au blocat acordul. Coreea de Sud a ridicat deja problema scufundării vasului său militar în faţa Consiliului de Securitate al ONU, ce ar  putea adopta o rezoluţie care să condamne Nordul.

Obama a anunţat de asemenea că el şi Lee au căzut de acord, la cererea Coreii şi având în  vedere incidental naval, să amâne predarea controlului  operaţional al forţelor coreene din peninsula coreeană de la SUA la Seul până în a doua jumătate a anului 2015.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: coreea de sud nava scufundata
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close