Antena 3 CNN Externe Obama: Ideea de a continua cu aceeaşi măsură, din nou şi din nou, este un simptom de nebunie

Obama: Ideea de a continua cu aceeaşi măsură, din nou şi din nou, este un simptom de nebunie

Obama: Ideea de a continua cu aceeaşi măsură, din nou şi din nou, este un simptom de nebunie
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
31 Mar 2012   •   09:59

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a criticat vineri pe un ton aspru politica economică apărată de adversarii săi republicani, apreciind că dorinţa acestora de a reveni la măsuri care au dat greş este un "simptom de nebunie", relatează AFP.

"Nu vom câştiga cursa pentru mai multe locuri de muncă (...) dacă vom continua să ne agăţăm de politica economică uzată şi obosită a fiecărui om pentru el însuşi pe care cealaltă tabără o susţine", a afirmat Obama în cadrul unei reuniuni electorale în Portland din statul Maine (nord-est).
   
După votul Camerei Reprezentanţilor controlată de republicani a unei legi ce prevede o reducere drastică a cheltuielilor publice ale statului federal, Obama a apreciat că adversarii săi "se comportă ca şi cum nu am fi încercat" o astfel de politică economică.
   
"Însă am făcut-o. Această măsură a fost încercată în deceniul care a precedat Marea Depresiune (din anii 1930) şi nu a funcţionat la momentul respectiv. Am încercat asta şi deceniul trecut şi nu a funcţionat", a adăugat Obama, făcând aluzie la cei opt ani la putere ai republicanilor sub preşedintele George W. Bush, între 2001 şi 2009.
   
"Ideea de a continua cu aceeaşi măsură, din nou şi din nou, chiar dacă s-a dovedit că nu funcţionează, este un simptom de nebunie", a declarat acesta în râsetele publicului.
   
Cu şapte luni până la alegerile prezidenţiale când speră să obţină un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, Obama este atacat de adversarii săi republicani cu privire la bilanţul economic, cu o piaţă a muncii care poartă încă urmele recesiunii din 2007-2009 şi o datorie publică record.

×
Parteneri
Vine vara în România! Prognoza meteo pentru luna iunie
x close