Antena 3 CNN Externe ONU a confirmat amânarea pentru miercuri a unei noi inspecţii privind atacul chimic

ONU a confirmat amânarea pentru miercuri a unei noi inspecţii privind atacul chimic

ONU a confirmat amânarea pentru miercuri a unei noi inspecţii privind atacul chimic
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    27 Aug 2013   •   15:56

ONU a confirmat că a amânat pentru miercuri o vizită a misiunii sale de anchetă asupra armamentului chimic în Siria prevăzută marţi în apropiere de Damasc, din cauza unor "temeri" pentru securitatea personalului său.

"O examinare completă a situaţiei a condus la amânarea vizitei cu o zi, în vederea ameliorării pregătirii şi securităţii echipei", a declarat un purtător de cuvânt al ONU, Farhan Haq, confirmând o informaţie avansată marţi, anterior, de regimul sirian, informează AFP, potrivit Mediafax.

Luni, inspectori ONU au fost luaţi ca ţintă de un lunetist.

Anchetatorii ONU încă nu au primit "confirmarea unui acces" în vederea efectuării unei noi vizite, însă Haq a precizat că organizaţia aşteaptă această undă verde marţi, fără să ofere detalii suplimentare.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a "îndemnat toate părţile implicate în conflict să lase echipa de securitate să treacă", a adăugat Farhan Haq. "Este în interesul tuturor părţilor să se permită colectarea de probe referitoare la o situaţie în care poporul Siriei a suferit mult", a adăugat el.

Un atac chimic de anvergură pare că s-a desfăşurat la Ghouta de Est săptămâna trecută şi că s-a soldat cu sute de morţi, potrivit militanţilor din cadrul opoziţiei. Anumite ţări occidentale au acuzat deja regimul preşedintelu sirian Bashar al-Assad că a utilizat armament interzis şi studiază, în prezent, eventualitatea unei intervenţii armate în Siria.




×
Subiecte în articol: Siria atac siria
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close