Antena 3 CNN Externe Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje

Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje

Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje
Sursa foto: foto: Avinor
31 Dec 2015   •   13:06

O imensă barjă plutea joi în derivă în direcţia zăcămintelor petroliere Valhall şi Ekofisk din Marea Nordului, exploatate de către companiile BP şi ConocoPhillips, care au evacuat aproape 300 de angajaţi, transmite Agerpres, citând AFP.

Parâmele barjei, lungă de 110 metri şi lată de 30 de metri, au cedat din cauza vremii nefavorabile miercuri seara în apele britanice în direcţia Norvegiei. Ea se afla joi dimineaţa la o distanţă mai mică de 26 km de Valhall, potrivit Centrului norvegian de coordonare a operaţiunilor de salvare (HRS), citat de agenţia NTB.

Un remorcher a fost trimis în zonă în încercarea de a imobiliza barja, dar ea îşi schimbă constant direcţia şi, din cauza furtunii, operaţiunile sunt periculoase.

BP a evacuat 150 de angajaţi cu elicopterul spre platformele zăcămintelor vecine Ula şi Gyda şi 71 sunt în curs de a fi evacuate către platformele Ekofisk, administrat de compania americană ConocoPhillips.

Producţia la Valhall ar urma să fie suspendată în totalitate.

La rândul său, ConocoPhillips a evacuat 145 de persoane care lucrau pe instalaţii potenţial ameninţate la Ekofisk, potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK.

×
Subiecte în articol: Marea Nordului
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close