x close

Fii alături de noi!

Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje

de D.G.   •   31 Dec 2015   •   13:06
Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje  817
foto: Avinor
O imensă barjă plutea joi în derivă în direcţia zăcămintelor petroliere Valhall şi Ekofisk din Marea Nordului, exploatate de către companiile BP şi ConocoPhillips, care au evacuat aproape 300 de angajaţi, transmite Agerpres, citând AFP.

Parâmele barjei, lungă de 110 metri şi lată de 30 de metri, au cedat din cauza vremii nefavorabile miercuri seara în apele britanice în direcţia Norvegiei. Ea se afla joi dimineaţa la o distanţă mai mică de 26 km de Valhall, potrivit Centrului norvegian de coordonare a operaţiunilor de salvare (HRS), citat de agenţia NTB.

Un remorcher a fost trimis în zonă în încercarea de a imobiliza barja, dar ea îşi schimbă constant direcţia şi, din cauza furtunii, operaţiunile sunt periculoase.

BP a evacuat 150 de angajaţi cu elicopterul spre platformele zăcămintelor vecine Ula şi Gyda şi 71 sunt în curs de a fi evacuate către platformele Ekofisk, administrat de compania americană ConocoPhillips.

Producţia la Valhall ar urma să fie suspendată în totalitate.

La rândul său, ConocoPhillips a evacuat 145 de persoane care lucrau pe instalaţii potenţial ameninţate la Ekofisk, potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK.
poza

Actualitate

Bugetarii de lux ai ţării au salarii exorbitante. Cine sunt norocoşii

Lunar, bugetarii de lux ai ţării ajung să încaseze aproape 150.000 de lei. Au venituri care depăşesc cu mult salariul preşedintelui şi al premierului. Un post în consiliile de administraţie ale...

30 Iun 2016  •  09:27

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Lovitură pentru Adrian Mutu! A pierdut 240.000 de lei

Problemele financiare se ţin lanţ de Adrian Mutu. În timp ce se află în proces pentru neplata pensiei alimentare pentru fiul său, Mario, cu fosta sa soţie, Alexandra Dinu, fotbalistul a mai primit o lovitură grea.

30 Iun 2016  •  00:22

sati