x close

Fii alături de noi!

Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje

de D.G.   •   31 Dec 2015   •   13:06
Operațiune periculoasă pe mare pentru recuperarea unei barje  817
foto: Avinor
O imensă barjă plutea joi în derivă în direcţia zăcămintelor petroliere Valhall şi Ekofisk din Marea Nordului, exploatate de către companiile BP şi ConocoPhillips, care au evacuat aproape 300 de angajaţi, transmite Agerpres, citând AFP.

Parâmele barjei, lungă de 110 metri şi lată de 30 de metri, au cedat din cauza vremii nefavorabile miercuri seara în apele britanice în direcţia Norvegiei. Ea se afla joi dimineaţa la o distanţă mai mică de 26 km de Valhall, potrivit Centrului norvegian de coordonare a operaţiunilor de salvare (HRS), citat de agenţia NTB.

Un remorcher a fost trimis în zonă în încercarea de a imobiliza barja, dar ea îşi schimbă constant direcţia şi, din cauza furtunii, operaţiunile sunt periculoase.

BP a evacuat 150 de angajaţi cu elicopterul spre platformele zăcămintelor vecine Ula şi Gyda şi 71 sunt în curs de a fi evacuate către platformele Ekofisk, administrat de compania americană ConocoPhillips.

Producţia la Valhall ar urma să fie suspendată în totalitate.

La rândul său, ConocoPhillips a evacuat 145 de persoane care lucrau pe instalaţii potenţial ameninţate la Ekofisk, potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK.
poza

Actualitate

Soția lui Dan Condrea, chemată luni la audieri la Parchet

Partenera de viață a lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, este așteptată luni la audieri, la Parchetul General. Uliana Ochinciuc a fost citată pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul...

30 Mai 2016  •  11:37

poza

Show

Oana Roman, din nou pe masa de operație: ”Nu sunt pregătită psihic”

Problemele de sănătate se țin lanț de Oana Roman. Vedeta nu a scăpat de chin, din cauza complicațiilor apărute în urma operației de cezariană, așa că acum trebuie să facă o nouă vizită la medic, pentru o nouă intervenție.

30 Mai 2016  •  10:49

sati