Antena 3 CNN Externe Piloţi CONCEDIAŢI, după ce au primit un fotomodel de BIKINI în cockpit. Cei trei protagonişti riscă ani grei de puşcărie (VIDEO)

Piloţi CONCEDIAŢI, după ce au primit un fotomodel de BIKINI în cockpit. Cei trei protagonişti riscă ani grei de puşcărie (VIDEO)

Piloţi CONCEDIAŢI, după ce au primit un fotomodel de BIKINI în cockpit. Cei trei protagonişti riscă ani grei de puşcărie (VIDEO)
Sursa foto: Foto: @vxipolitakisok/Twitter
01 Iul 2015   •   15:11

Doi piloţi au fost concediaţi şi un fotomodel celebru este anchetat de către autorităţile argentiniene după ce o fotografie selfie i-a băgat pe toţi trei în necazuri.

Totul a pornit când Vicky Xipolitakis, un superb fotomodel, celebră pentru prezentările sale în costume de baie sau lenjerie intimă, a pus pe internet poze şi filmuleţe făcute în cabina de pilotaj, alături de Federico Soaje şi Patricio Zocchi, cei doi piloţi aflaţi la manşă, în timpul unui zbor Austral Líneas.

Tânăra a intrat repede în graţiile piloţilor. Ea a flirtat cu ei, a făcut glume deocheate şi chiar i s-a propus să conducă avionul pe pistă, în timpul decolării.

Potrivit normelor de reglementare aeronuatice civile argentiniene, nimeni nu are voie să intre în cabina de pilotaj, cu excepţia personalului de zbor, a inspectorilor sau controlorilor de trafic, cu mandat special.

Compania Aerolíneas Argentinas, cea care este operatoarea zborurilor Austral, a remis un comunicat imediat după ce imaginile au devenit virale:

"Referitor la ce s-a întâmplat în timpul zborului 2708, menţionăm că piloţii Patricio Zocchi Molina şi Federico Matias Soaje au fost suspendaţi şi vor fi concediaţi. Vor fi anchetaţi şi ceilalţi membri ai echipajului care ştiau de această întâmplare, dar nu au informat autorităţile. Măsuri legale vor fi luate împotriva acestora dar şi a pasagerei, pentru punerea în pericol a securităţii zborului"

Procuratura s-a autosesizat şi a deschis o cercetare penală împotriva celor trei, relatează Buenos Aires Herald.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între doi şi opt ani.

 

Mariano Recalde, directorul general al Aerolíneas Argentinas, a spus presei că o astfel de situaţie nu poate fi tolerată şi i-a acuzat pe cei trei "petrecăreţi" că au pus sute de vieţi în pericol.

În afara precesului penal, piloţii şi fotomodelul se vor confrunta şi cu unul civil. Un avocat din Buenos Aires, care reprezintă 11 pasageri, aflaţi la bordul avionului în timpul acelui incident, a spus că solicită în instanţă 10 milioane de dolari drept daune morale.

De cealaltă parte, fotomodelul a postat pe Twitter:

"Nu m-am gândit niciodată că aş putea provoca aât de mult rău. Regret enorm tot ce s-a întâmplat. Am avut o experienţă deosebită în timpul zborului şi nu am crezut că voi cauza asemenea probleme. Nu am făcut-o cu răutate şi nici n-am avut intenţii ascunse. Nu ştiam că nu am voie în cabina de zbor, piloţii ar fi trebuit să-mi spună asta", a spus Xipolitakis cu naivitate.

×
Subiecte în articol: piloti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close