Antena 3 CNN Externe Pilotul şi copilotul au adormit la manşa unui avion de pasageri. Au fost treziţi de un avion de vânătoare francez, venit la interceptare

Pilotul şi copilotul au adormit la manşa unui avion de pasageri. Au fost treziţi de un avion de vânătoare francez, venit la interceptare

Pilotul şi copilotul au adormit la manşa unui avion de pasageri. Au fost treziţi de un avion de vânătoare francez, venit la interceptare
21 Oct 2014   •   14:38

Un avion al companiei Brussels Airlines, având la bord 100 de pasageri, a fost interceptat în zbor de către un avion de vânătoare francez, după ce toate contactele cu turnul de control au fost pierdute, transmite cotidianul belgian Het Laatste Nieuws.

Potrivit sursei citate, pilotul adormise la manşa aparatului, iar copilotul nu răspundea la apelurile disperate transmise de controlorii de trafic aerian francezi.
Incidentul s-a petrecut în ziua de 28 iunie, dar autorităţile aeronautice belgiene au furnizat informaţii de-abia recent, după încheierea anchetei.

Avionul, un aparat Airbus A319, decolase din Spania şi survola teritoriul Franţei în drum spre aeroportul belgian de destinaţie, Bruxelles Zaventem.
"Aeronava a aterizat în siguranţă, dar imediat a fost deschisă o anchetă oficială", spune purtătorul de cuvânt al celor de la Brussels Airlines, Wencke Lemmes.

O sursă apropiată din anturajul investigatorilor susţine că şi copilotul adormise, dar compania de zbor contrazice această ipoteză: "Copilotul nu a răspuns controlorilor de trafic, crezând că aceştia caută de fapt un alt avion, de pe o rută apropiată".

×
Subiecte în articol: avion de pasageri
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close