Antena 3 CNN Externe Plănuia unul dintre cele mai mari atentate din istoria SUA. Tânărul recrutat de ISIS voia să ucidă 1.000 de oameni

Plănuia unul dintre cele mai mari atentate din istoria SUA. Tânărul recrutat de ISIS voia să ucidă 1.000 de oameni

Plănuia unul dintre cele mai mari atentate din istoria SUA. Tânărul recrutat de ISIS voia să ucidă 1.000 de oameni
24 Iun 2015   •   14:49

Un tânăr de 19 ani de peste ocean plănuia să ucidă 1.000 de americani, scrie presa străină. A fost arestat după ce i-a mărturisit unui agent sub acoperire că vrea să îşi procure o armă automată şi să comită un atentat. Autorităţile americane spun că tânărul ar fi fost recrutat în urmă cu puţin timp de gruparea teroristă ISIS.

Justin Sullivan din Carolina de Nord plănuia unul dintre cele mai mari atentate din istoria Statelor Unite şi să ucidă 1.000 de oameni. Tânărul a vrut să îşi cumpere o puşcă automată, iar gloanţele să le îmbrace în cianură, potrivit unui agent federal. Ar fi vrut chiar să fabrice un dispozitiv exploziv cu gaz pe care să îl detoneze într-o zonă aglomerată. Tatăl său a fost cel care a alertat autorităţile. Şi-a găsit fiul chiar înainte de a da foc la casă.

Tânărul de 19 ani este unul dintre cei mai recenţi recruţi americani ai teroriştilor din Statul Islamic. Este doar unul dinte cei 30 de suspecţi arestaţi pentru acuzaţii asemănătoare doar anul acesta peste ocean.

Autorităţile americane se tem că, în timp, tinerii americani recrutaţi de ISIS vor forma celule teroriste chiar pe teritoriul Statelor Unite.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close