Antena 3 CNN Externe Poliţia pakistaneză a intervenit în forţă pentru dispersarea a mii de protestatari din faţa unui consulat SUA

Poliţia pakistaneză a intervenit în forţă pentru dispersarea a mii de protestatari din faţa unui consulat SUA

Poliţia pakistaneză a intervenit în forţă pentru dispersarea a mii de protestatari din faţa unui consulat SUA
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
18 Sep 2012   •   17:23

Poliţia pakistaneză a lansat gaze lacrimogene pentru dispersarea a aproximativ 2.000 de manifestanţi care încercau să se apropie de consulatul american din Peshawar, informează AFP.
   
Poliţişti şi vehicule blindate au fost mobilizaţi în jurul consulatului american din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, în apropierea zonelor tribale, considerate fieful talibanilor şi membrilor Al-Qaida.
   
"Am recurs la gaze lacrimogene pentru că manifestanţii încercau să se apropie de consulat", a declarat Imtiaz Khan, un oficial de rang înalt din cadrul poliţiei locale.
   
"Suntem pregătiţi să ne sacrificăm vieţile pentru apărarea demnităţii Profetului Mahomed", a declarat Shabbir Ahmed, liderul partidului sunnit radical Jamaat-e-Islami (JI).
   
Aproximativ 2.000 de persoane au protestat şi în faţa consulatului american din Karachi (sud), denunţând controversatul film "Inocenţa musulmanilor", realizat în SUA de o echipă de amatori şi aflat la originea protestelor violente din Orientul Mijlociu şi Africa.

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close