Antena 3 CNN Externe Premierul David Cameron le-ar putea recomanda britanicilor să voteze ieşirea din UE

Premierul David Cameron le-ar putea recomanda britanicilor să voteze ieşirea din UE

Premierul David Cameron le-ar putea recomanda britanicilor să voteze ieşirea din UE
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2014   •   13:57

Premierul David Cameron a declarat că, în cazul în care nu reuşeşte să modifice termenii apartenenţei Marii Britanii la UE, va fi pregătit să le recomande britanicilor să voteze pentru părăsirea Uniunii, dacă va câştiga alegerile generale din 2015, relatează The Guardian online.

Şeful Guvernului britanic s-a declarat încrezător în faptul că va reuşi să modifice regulile cu privire la acordarea ajutoarelor sociale în UE şi să evite, astfel, ca ţara sa să părăsească Uniunea, care va deveni şi mai puternică.

Cameron a spus însă că va fi pregătit să le recomande britanicilor să voteze împotriva rămânerii în UE, la referendumul pe această temă, preconizat pentru 2017.

"Am spus acest lucru de-a lungul înregii mele cariere politice: am spus că, dacă aş crede că nu este în interesul Marii Britanii să se afle în UE, nu aş pretinde să facem parte din ea. Sunt un politician şi un individ profund patriotic. Fac meseria asta pentru că îmi iubesc ţara, îmi pasă foarte mult de viitorul ei şi vreau să fie o naţiune puternică, mândră, autonomă şi independentă", a declarat Cameron pentru BBC.



×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close