Antena 3 CNN Externe Premierul turc: Dezvoltarea extremismului în Orientul Mijlociu, favorizată de lipsa sprijinului occidental în procesul democratic

Premierul turc: Dezvoltarea extremismului în Orientul Mijlociu, favorizată de lipsa sprijinului occidental în procesul democratic

Premierul turc: Dezvoltarea extremismului în Orientul Mijlociu, favorizată de lipsa sprijinului occidental în procesul democratic
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    30 Sep 2014   •   22:48

Dezvoltarea extremismului în Orientul Mijlociu a fost favorizată de lipsa sprijinului occidental în procesul democratic, consideră premierul turc Ahmet Davutoglu, comentând ascensiunea recentă a grupării teroriste Stat Islamic.

În timpul unui discurs susţinut la Forumul Economic Mondial, desfăşurat la Istanbul, Davutoglu a afirmat că „Statul Islamic există acum pentru că noi nu am sprijinit cum trebuie procesul de tranziţie democratică în 2012 şi nu pentru că această grupare ar fi atât de puternică sau pentru că oamenii din Siria şi Irak sunt aliniaţi acţiunilor radicale de acest fel”.

„Am salutat Primăvara Arabă când a început prima dată să înflorească şi am crezut că Uniunea Europeană şi Statele Unite vor sprijini şi finanţa Orientul Mijlociu după cum au făcut-o şi pentru a sprijini suflul democratic în Balcani”, a mai spus premierul turc, citat de Agerpres.

Astfel, Davutoglu a subliniat importanţa sprijinului european pentru ţări ca România şi Polonia, care se bucură acum de beneficiile democraţiei.

Premierul turc a încheiat însă pe un ton amar, remarcând că „nimeni nu a venit să finanţeze democraţia în Orientul Mijlociu”.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close