Antena 3 CNN Externe "Priviţi-i în ochi pe cei cărora le daţi de pomană!", îndemnul Papei Francisc către credincioşi

"Priviţi-i în ochi pe cei cărora le daţi de pomană!", îndemnul Papei Francisc către credincioşi

"Priviţi-i în ochi pe cei cărora le daţi de pomană!", îndemnul Papei Francisc către credincioşi
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Aug 2013   •   17:43

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să-i ajute pe alţii, fără a încerca să-i convertească, şi să-i privească în ochi şi să le atingă mâna sărmanilor când le dau de pomană, informează AFP.

Cu ocazia Sf. Gaetan, pomenit de muncitorii din Argentina drept ''Sfântul Pâinii şi al Muncii'', Papa a adresat acest mesaj prin intermediul canalului catolic argentinian ''Canal 21''. Subliniind importanţa întâlnirii directe cu săracii din Învăţăturile lui Iisus, Papa le-a cerut credincioşilor să nu meargă să-i ajute pe alţii aflaţi în dificultate cu intenţia de a-i converti.

''Mergi oare acolo pentru a-l convinge pe altul să devină catolic? Nu şi nu ! Mergi să-l întâlneşti pentru că acela este fratele tău; şi aceasta este suficient ! Restul este Iisus cel care face, este Sfântul Spirit cel face face'', a declarat fostul cardinal de Buenos Aires.

Potrivit AFP, Papa Francisc a inventat şi un dialog fictiv cu oamenii, dând chiar el răspunsurile previzibile la întrebările sale:
'' - Daţi de pomană ?''
'' - Da, părinte''.

'' - Când daţi de pomană, vă uitaţi în ochi celor cărora le daţi de pomană ?''
'' - O, nu, nici nu-i observ !''

'' - Atunci, nu v-aţi întâlnit cu oamenii /.../ Când daţi de pomană, îi atingeţi mâna sărmanului sau îi aruncaţi moneda?''.
''- Îi arunc moneda''.

'' - Şi atunci nu l-ai atins. Dacă nu l-ai atins, înseamnă că nu l-ai întâlnit''.


Papa Francisc a promovat ''cultura întâlnirii'', deoarece ''există întotdeauna oameni care trec prin momente mai grele decât cele prin care treci tu şi au nevoie de tine''.

În fiecare an, la această dată, cardinalul Jorge Mario Bergoglio prezida o lungă defilare prin faţa statuetei Sfântului Gaetan din Thiene, patronul Argentinei, care dura toată ziua în cartierul Liniers de la periferia oraşului Buenos Aires.


×
Subiecte în articol: Papa Francisc pomana cersetori
Parteneri
Momentul exploziei de la Dedeman Botoșani, surprins pe camerele de supraveghere
x close