Antena 3 CNN Externe Proteste de amploare la Atena. Peste 6.000 de oameni manifestează contra noului plan de ajutor

Proteste de amploare la Atena. Peste 6.000 de oameni manifestează contra noului plan de ajutor

Proteste de amploare la Atena. Peste 6.000 de oameni manifestează contra noului plan de ajutor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Iul 2015   •   22:38
Mii de manifestanți ce se opun condițiilor noului plan de ajutor convenit de Grecia cu creditorii ei manifestau pașnic la Atena, miercuri seară, unde parlamentarii sunt chemați să voteze în timpul nopții un nou pachet de măsuri contestate.
 
Circa 6.000 de persoane, potrivit poliției, s-au adunat în apropierea Parlamentului, informează AFP, potrivit Agerpres
 
Aproximativ 5.000 de militanți ai sindicatului PAME, afiliat la partidul comunist, au format cea mai mare parte a manifestanților.
 
Ei s-au alăturat în fața parlamentului unui grup de aproximativ 700 de protestatari care au răspuns la apelul centralei sindicale a funcționarilor publici, ADEDY, opusă unui nou plan de ajutor considerat "barbar".
 
Un al treilea grup de 300 de manifestanți s-a îndreptat de asemenea spre parlament în spatele unui banner cerând "Nu noului memorandum", numele sub care sunt cunoscute în Grecia planurile de ajutor financiar asociate cu o austeritate drastică. Două planuri au fost deja acordate țării în 2010 și 2012, amintește France Presse.
 
Un al treilea ajutor este așteptat după încheierea cu dificultate a unui acord între Grecia și creditorii ei UE și FMI la 13 iulie. Finalizarea acestuia este condiționată de adoptarea unui pachet de reforme miercuri noapte asupra justiției civile și băncilor în special.
 
Un prim pachet de măsuri votat săptămâna trecută a fost contestat în stradă la Atena de circa 12.000 de persoane și au avut loc ciocniri la sfârșitul manifestației, la câțiva metri de parlament, între poliție și mici grupuri de protestatari.
 
Încadrată de importante forțe de poliție, a doua manifestație avea miercuri un caracter pașnic.

×
Subiecte în articol: Grecia proteste atena
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close