Antena 3 CNN Externe Protestele sângeroase din Ucraina continuă. Cel mai recent bilanţ al violenţelor

Protestele sângeroase din Ucraina continuă. Cel mai recent bilanţ al violenţelor

Protestele sângeroase din Ucraina continuă. Cel mai recent bilanţ al violenţelor
Sursa foto: Foto: Agerpes
01 Sep 2015   •   16:07
UPDATE - Un tânăr rănit în timpul protestelor violente care au avut loc luni, la Kiev, în faţa Parlamentului, a murit la Spitalul Clinic Central din Kiev, a anunţat marţi Olga Bohomoleţ, o consilieră a preşedintelui Petro Poroşenko, relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.
   
"Încă una, o a treia persoană rănită lângă Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) ieri (luni), a murit la Spitalul Oleksandrivska. Băiatul, (originar) din Kerson, născut în 1995, a fost rănit mortal", a declarat consiliera, care face parte din Blocul Poroşenko.
   
"Transmit cele mai profunde condoleanţe familiei" tânărului, a adăugat ea.
   
Bilanţul protestelor violente au ajuns astfel la trei morţi.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Un al doilea polițist ucrainean a decedat marți în urma rănilor, în timp ce alți nouă se aflau în stare gravă, la o zi după confruntările sângeroase cu manifestanții de extrema dreaptă în fața parlamentului ucrainean, care protestau față de adoptarea unei reforme controversate ce atribuie mai multă autonomie regiunilor separatiste proruse
, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Încă un membru al Gărzii Naționale s-a stins din viață din cauza rănilor ca urmare a exploziei unei grenade (...) Este dureros', a scris pe contul său de Twitter ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov.

Garda Națională ucraineană, aflată în subordinea Ministerului de Interne, este formată în principal din voluntari care fac parte din milițiile de autoapărare ale Maidanului, mișcarea de contestare proeuropeană din centrul Kievului, reprimată sângeros în februarie 2014.



Anterior, o purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene, Oksana Blișciuk, raportase 'în total, 141 de răniți, spitalizați în diverse unități spitalicești din Kiev, între care 131 de polițiști, dintre care zece în stare gravă'.

Polițiștii în stare gravă suferă de răni la stomac, plămâni și la cap, a precizat la rândul său Olga Bogomoleț, deputat și consilieră a președintelui Petro Poroșenko responsabilă cu problemele umanitare.

Adoptarea de către parlamentul ucrainean a unui proiect de lege privind descentralizarea care acordă o autonomie mai mare regiunilor separatiste proruse, aflate în războicu Kievul, a condus luni la confruntări sângeroase între forțele de ordine și militanții de extrema dreaptă care se opun acestei reforme.



×
Subiecte în articol: protest Kiev Proteste Ucraina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close