Antena 3 CNN Externe Rabinul Yehuda Glick, liderul mişcării de dreapta din Israel, a fost împuşcat. Starea lui este CRITICĂ

Rabinul Yehuda Glick, liderul mişcării de dreapta din Israel, a fost împuşcat. Starea lui este CRITICĂ

Rabinul Yehuda Glick, liderul mişcării de dreapta din Israel, a fost împuşcat. Starea lui este CRITICĂ
30 Oct 2014   •   17:24

Un proeminent activist israelian de dreapta, Yehuda Glick (foto dreapta), a fost împuşcat şi rănit grav în timp ce pleca dintr-o sală de conferinţe din Ierusalim, a informat poliţia locală.
Potrivit martorilor oculari, un bărbat s-a apropiat de Glick şi a vorbit cu el, cu un puternic accent arab, înainte să îl împuşte.
Victima a fost transportată imediat la spital, unde urmează să fie operat pentru răni în zona pieptului şi a abdomenului. Starea pacinetului este critică, medicii fiind rezervaţi în emiterea unui prognostic.

Atacatorul a fost identificat în persoana lui Muataz Hejazi (foto stânga), un palestinian în vârstă de 33 de ani. El a fost ucis de forţele de ordine în momentul în care a încercat să se sustragă reţinerii.

Rabinul Yehuda Glick, născut în Statele Unite, militează pentru un acces mai mare al evreilor la lăcaşul sfânt, pe care israelienii îl numesc Muntele Templu, iar musulmanii, Sanctuarul Nobil.
În prezent, poliţia a interzis accesul tuturor vizitatorilor.


×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close