Antena 3 CNN Externe Reacţia lui Vladimir Putin după doborârea avionului de luptă rusesc la graniţa Turciei cu Siria

Reacţia lui Vladimir Putin după doborârea avionului de luptă rusesc la graniţa Turciei cu Siria

Reacţia lui Vladimir Putin după doborârea avionului de luptă rusesc la graniţa Turciei cu Siria
Sursa foto: Foto: kremlin.ru
24 Noi 2015   •   13:14
Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat o întâlnire de urgenţă după doborârea avionului de luptă rusesc la graniţa Turciei cu Siria, relatează The IndependentPotrivit publicaţiei britanice, se pare că Rusia a trimis deja o navă de război către Marea Mediterană.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat marți că doborârea unui avion de vânătoare rusesc Su-24 în Siria este 'foarte gravă', dar așteaptă să se lămurească toate circumstanțele incidentului, scrie Agerpres. 

"Incidentul cu avionul Su-24 în Siria reprezintă un incident foarte grav, dar este prea devreme pentru a trage concluzii', a afirmat Peskov, evitând să răspundă clar la întrebarea dacă acest incident va duce la înrăutățirea relațiilor dintre Moscova și Ankara. 'Este pur și simplu imposibil sa spui ceva, fără să deții informații complete", a afirmat el, adăugând că ar 'fi greșit' să se vorbească în acest moment de o posibilă deteriorare a raporturilor dintre Rusia și Turcia.

Turcia a confirmat că avioanele sale de vânătoare au doborât marţi un avion de război rus, care i-ar fi încălcat spaţiul aerian şi a ignorat avertismentele repetate, în timp ce Rusia susţine că aeronava sa a zburat numai deasupra teritoriului sirian.

Înregistrările video publicate de presă arată un avion de război cuprins de flăcări care se prăbuşeşte pe un deal şi doi membri ai echipajului care se paraşutează.

Agenţia turcă de presă Dogan a relatat că două elicoptere ruse, care zburau la joasă altitudine în regiunea turkmenă Bayirbucak, îi căutau pe cei doi piloţi.




 

 

×
Subiecte în articol: avion doborat
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close