Antena 3 CNN Externe Reprezentantul Rusiei la NATO avertizează: Vom lua măsuri faţă de amplasarea scutului american antirachetă în România

Reprezentantul Rusiei la NATO avertizează: Vom lua măsuri faţă de amplasarea scutului american antirachetă în România

Reprezentantul Rusiei la NATO avertizează: Vom lua măsuri faţă de amplasarea scutului american antirachetă în România
Sursa foto: Foto: Russia Military Power
14 Oct 2014   •   12:49

Reprezentantul Moscovei la NATO, Aleksandr Gruşko, susţine că SUA subminează securitatea regională prin amplasarea scutului antirachetă în Europa. Oficialul rus a promis că Rusia va lua măsuri după ce armata americană a preluat comanda asupra unei baze militare din România, informează Russia Today.

"Statele Unite îşi implementează treptat programul european de apărare antirachetă. Fie nu iau în considerare interesele securităţii regionale, fie le ignoră pur şi simplu", a declarat Gruşko.

Gruşko a mai declarat că statele occidentale trebuie să-şi recunoască greşelile politice şi să stopeze repetarea lor mecanică pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Rusia şi situaţia securităţii în general.

"Noi şi partenerii noştri occidentali, în primul rând Europa, trebuie să recunoaştem că politicile lor din ultimii ani adâncesc diviziunile dintre Rusia şi Europa, iar acest lucru este extrem de periculos", a spus diplomatul rus.

"Occidentul trebuie să recunoască în final că implementarea mecanică a politicilor sale recente duce într-un punct mort", a apreciat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO.

Gruşko a mai declarat că criza continuă din Ucraina este dovada că o singură structură de securitate bazată pe principiul indivizibilităţii este imposibilă în Europa. "Din păcate, astăzi putem spune că proiectul politic care căuta să unească Europa, Eurasia şi regiunea Euro-Atlantică a eşuat", a precizat acesta.

Armata americană a preluat vineri comanda bazei balistice de la Deveselu, în cadrul unei ceremonii prezidate de comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby. Forţele Navale ale SUA au înfiinţat, astfel, la Deveselu, o nouă Unitate de Sprijin (NSF), a cărei comandă a fost preluată de căpitanul Bill Garren.

 

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close