Antena 3 CNN Externe Revista presei. PE cere recunoaşterea Kosovo de către toate statele membre UE. Moldova: Curtea supremă amână discutarea decretului anti-sovietic

Revista presei. PE cere recunoaşterea Kosovo de către toate statele membre UE. Moldova: Curtea supremă amână discutarea decretului anti-sovietic

Revista presei. PE cere recunoaşterea Kosovo de către toate statele membre UE. Moldova: Curtea supremă amână discutarea  decretului anti-sovietic
09 Iul 2010   •   04:13

  Membrii PE recomandă recunoaşterea Kosovo de către toate statele membre UE

 Membrii Parlamentului European recomandă recunoaşterea independenţei Kosovo de către toate statele membre ale Uniunii Europene, conform unei rezoluţii adoptate joi.

"Deputaţii europeni ar saluta recunoaşterea de către toate statele membre a independenţei Kosovo", potrivit proiectului de rezoluţie elaborat de eurodeputatul Ulrike Lunacek.

Regiunea majoritar albaneză şi-a proclamat unilateral independenţa de Servia pe 17 februarie 2008. Actul a fost recunoscut de 69 de ţări, din care că 22 de state membre care UE au recunoscut Kosovo ca ţară independentă, iar cinci încă nu au luat această decizie. România nu a recunoscut independenţa statului, precum nici Spania, Slovacia, Grecia şi Cipru, explică EarthTimes.

 Pentru a creşte eficienţa politicilor UE pentru toţi cetăţenii kosovari, eurodeputaţii încurajează statele membre "să intensifice abordarea comună în ceea ce priveşte Kosovo". În acelaşi timp, membrii PE resping posibilitatea divizării Kosovo, scrie B92.

Rezoluţia reafirmă importanţa pe care o au pentru UE relaţiile cu Kosovo, în pofida diferenţelor dintre statele membre în privinţa statutului acestui teritoriu.

 

 

  Moldova: Curtea Constituţională amână discutarea  decretului anti-sovietic

 

Curtea Constituţională a Moldovei a amânat pentru 12 iulie audierea privind legitimitatea decretului de stabilire a unei

Zile a Ocupaţiei Sovietice.

Şedinţa urma a avea loc joi, dar a fost amânată la cererea preşedintelui interimar al republicii şi şef al Parlamentului, Mihai Ghimpu, transmite RIA Novosti.

 Acesta arăta că doreşte să participle la audiere, iar joi nu o putea face din cauza programului încărcat.

 Ghimpu a stabilit prin decret ca data de 28 iunie să fie Ziua Ocupaţiei Sovietice.

Pe 28 iunie 1940 trupele sovietice au ocupat Basarabia şi Nordul Bucovinei, despre care istoria rusă susţine că ?au fost ocupate de România? de la 1918.

  

Rusia neagă că lucrează la un scut antirachetă cu SUA

Ministerul rus al apărării şi statul major nu negociază niciun pact pentru apărare antirachetă cu SUA, declara un înalt official rus.

Afirmaţia vine după ce mai multe publicaţii de la Moscova au scris că Rusia ar lucra la un accord privind o apărare antirachetă Rusia-SUA.

 Generalul Alexander Burutin, şef adjunct al statului major al forţelor armate ruse, declara că un document pentru apărarea antirachetă "nu este pe agenda noastră" , comunică Global Security.

 "Apărarea antirachetă este subiect de discuţie cu americanii. Vom urmări comentariile lor şi vom coopera cu ei pe apărare antirachetă regională," declara acesta în faţa comisiei de apărare a Dumei de Stat.

 

 

Antena3.ro

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close