Antena 3 CNN Externe Rusia asigură SUA şi Ucraina că nu au motive de îngrijorare cu privire la trupele sale de la graniţă

Rusia asigură SUA şi Ucraina că nu au motive de îngrijorare cu privire la trupele sale de la graniţă

Rusia asigură SUA şi Ucraina că nu au motive de îngrijorare cu privire la trupele sale de la graniţă
de S.T.    |    09 Apr 2014   •   14:38

Moscova a respins ca "nefondate" îngrijorările Kievului şi Occidentului în ceea ce priveşte prezenţa trupelor sale la graniţa cu Ucraina, spunând că acestea nu reprezintă nicio ameninţare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Mai înainte, SUA acuzaseră Rusia de orchestrarea tensiunilor separatiste în estul Ucrainei, iar NATO a îndemnat Moscova să-şi retragă trupele de la graniţa cu ţara vecină.

"Statele Unite şi Ucraina nu au niciun motiv să fie îngrijorate", declară Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Rusia a declarat de mai multe ori că nu va proceda la nicio activitate neobişnuită sau neplanificată pe teritoriul său în apropiere de frontiera cu Ucraina, care ar fi de importanţă militară", potrivit textului.

În acelaşi timp, Moscova a refuzat să participe la o reuniune a Consiliului Permanent al Forumului OSCE cu privire la situaţia de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina, convocată pentru această săptămână la Viena, deoarece apreciază desfăşurarea acesteia ca inoportună.

Rusia nu desfăşoară la graniţa cu Ucraina o activitate neobişnuită şi neplanificată în plan militar, în schimb SUA şi alte ţări NATO şi-au anunţat planuri de a creşte forţele armate în Europa de Est, sub pretextul evenimentelor din Ucraina, se afirmă în comunicatul MAE rus, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Diplomaţia rusă declară că SUA şi Ucraina duc o "campanie antirusă" în cadrul OSCE şi se fac responsabile de tensiunile în creştere în estul Ucrainei, unde autorităţile de la Kiev încearcă să reprime manifestaţiile simpatizanţilor proruşi.

"Activitatea de zi cu zi a trupelor ruse pe teritoriul Rusiei nu ameninţă securitatea SUA şi altor state OSCE", se mai spune în comunicatul MAE rus, potrivit căruia tentativele de a blama Moscova pentru consolidarea forţelor sale armate nu sunt fondate.

NATO acuză Rusia că a masat zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina după anexarea Crimeii la teritoriul său, mai scrie Reuters.

×
Subiecte în articol: Rusia SUA Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close